protectia brandului

3 modalităti concrete prin care vă puteti proteja Brand-ul

Protecția proprietății intelectuale ar trebui să fie o preocupare majoră pentru fiecare afacere deoarece, pierderea unei proprietăți are ca rezultat întotdeauna o pierdere de profit.

Cu privire la afacerile care-și desfașoara activitatea și în mediul online, nu doar pierderea dbunurilor fizice ar trebui să reprezinte o problemă, ci și cel al protecției proprietății intelectuale.

Acest lucru este valabil pentru toți proprietarii de afaceri, care depind de logo-urile, mărcile comerciale, desenele și alte proprietăți intelectuale pentru a-și putea susține afacerea.

Avantajul pe care un proprietar de întreprindere îl are în fața competiției, provine și se construiește în jurul ideilor sale și, dacă aceste idei nu sunt protejate corespunzător, pot fi furate – ceea ce va duce cu siguranță la pierderi financiare uriașe.

Este important să luați măsuri preventive pentru a vă asigura că afacerea pe care o dezvoltați nu va cădea victimă a acestor acțiuni!

Ce puteți face pentru a vă proteja marca?

1. Înregistrați-vă marca!

Unul dintre cele mai bune moduri de a garanta protecția proprietății intelectuale este să înregistrați o marcă ( logo, desen, model industrial, slogan sau orice cuvinte asociate cu marca dvs.)

Obținerea unei mărci înregistrate, văasigura existenţa unui drept de proprietate exclusiv asupra acesteia, iar dacă situaţia o va impune, puteți dispune cu uşurinţă de aceasta, prin cesionare, vânzare sau chiar ipotecare.

2. Includeți o clauză de proprietate intelectuală în termenii și condițiile site-ului dvs.

Din punct de vedere legal, este foarte important să vă extindeti în scris proprietatea dvs. intelectuală.

Cel mai bun mod de a realiza acest lucru este cu un acord foarte cuprinzător de termeni și condiții (T&C), postat într-o locație vizibilă pe site-ul dvs. web sau aplicația mobilă pe care o dezvoltați.

Un acord de termeni și condiții este o declarație legală care conțineți ghidul și regulile cu care utilizatorii dvs. trebuie să fie de acord și pe care trebuie să le respecte pentru a face afaceri cu dvs.

Este o politică fundamentală pentru afacerea dvs. și una care vă va oferi sprijinul legal pentru a face față abuzurilor și utilizatorilor neîncrezători la nevoie.

Această secțiune nu numai că vă va oferi motive legale pentru a lupta împotriva furtului de proprietate intelectuală și a încălcării drepturilor de autor, dar ar putea, de asemenea, să descurajeze potențialii hoți să nu o facă. Aceștia vor vedea că ați luat măsuri de precauție pentru a vă proteja brandul și că sunteți vigilenți și activi în protejarea investiției.

Formularea pe care o ve-ți implementa este importantă și va stabili dacă proprietatea dvs. intelectuală este protejată corespunzător. Sfatul nostru este să vă consultați cu un avocat când redactați această secțiune a politicii pentru a vă asigura că aveți o acoperire completă.

3. Fi-ți Vigilenți!

Protecția unei mărci nu se oprește odata cu înregistrarea acesteia și obținerea certificatului de marcă.

O greșeală des întâlnită care poate crea mari pierderi financiare,  este aceea în care după înregistrarea mărcii aceasta se lasă nesupravegheată.

Aceată situație este similară cu aceea în care v-ați lua o mașină scumpă, ați investi în infrumusețarea ei și ati lăsa-o deschisă și nesupravegheată într-un cartier mărginaș și rău famat.

În situția în care, dupa înregistrarea mărcii, nu supravegheați piața să vedeți dacă alte entități înregistrează o marcă similară sau identică cu a dvs. acea înregistrare ulterioară poate să atraga un segment important din clientela dvs, creand o confuzie în ochii consumatorilor, diluând puterea mărcii dvs si totodată diminuând valoarea investiției dvs.

Brandul dvs. și proprietatea intelectuală asociată acestuia sunt extrem de valoroase și merită protejate. Litigiile și procedurile legale sunt ultimele soluții la care ar trbui să apelați având în vedere complexitatea acestora și costurile implicate.

Având în vedere ca este imposibil să eradicați complet furtul online, urmați pașii mai sus descriși pentru a vă proteja investiția.

Contactați un specialist pentru înregistrarea mărcii dumneavoastră și porniti la drum cu încredere!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top