Cât costă înregistrarea unei mărci la OSIM?

V-ați hotărât să vă protejați marca prin înregistrarea ei și cu siguranță vă veți pune întrebarea ”care sunt taxele de înregistrare ale unei mărci la OSIM?”.

Această întrebare, pertinentă de altfel, în cadrul stabilirii strategiei de dezvoltare a produsului pe care doriți să-l protejați, este prima pe care majoritatea clienților ne-o adresează când apelează la serviciile noastre de înregistrare mărci la OSIM.

Consider însă că această întrebare, pusă ca punct de plecare, într-o discuție vis-a-vis despre înregistrarea unei mărci este o greșeală, deoarece calitatea procedurii de înregistrare și experiența entității care înregistrează marca ar trebui să primeze.

În acest domeniu, de altfel la fel ca în multe altele, calitatea serviciului prestat este incontestabil mai importantă decât prețul solicitat. (4 pași importanți de care trebuie să țineți cont când înregistrați o marcă)

Cu toate acestea, când doriți să înregistrați o marcă trebuie să aveți în vedere în primul rând ce tip de marcă doriți să înregistrați?

Legislația reglementează mai multe tipuri de mărci, iar în cele ce urmează vom enumera cele mai populare dintre ele, între cei care doresc să-și protejeze produsele :

Marca verbală – constituită printr-o denumire sau un slogan, acestea fiind scrise cu caractere standard.

Pentru înregistrarea unei astfel de mărci verbale OSIM percepe o taxă de 920 lei pentru o singură clasă Nisa. Acesta taxă include înregistrarea și publicarea mărcii, examinarea de fond a admisibilității înregistrării acesteia și eliberarea certificatului de înregistrare a mărcii.

Marca figurativă –  reprezentată printr-un element grafic (desen) care nu conţine litere sau cifre.

Pentru înregistrarea unei mărci figurative OSIM percepe o taxă de 1058 lei pentru o singură clasă Nisa. În această sumă se regăsește înregistrarea și publicarea mărcii, examinarea de fond a admisibilității înregistrării acesteia și eliberarea certificatului de înregistrare a mărcii.

Marcă combinată – reprezentată printr-o denumire scrisă cu o grafică deosebită şi/sau în culori sau o denumire însoţită de un element grafic (desen).

Pentru a înregistra o marcă combinată OSIM vă va solicita o taxă de 1748 lei pentru o singură clasă Nisă. Plătind această taxă veți beneficia de înregistrarea și publicarea mărcii, examinarea de fond a admisibilității înregistrării acesteia și eliberarea certificatului de înregistrare a acesteia.

Un element important este redat de faptul că sumele solicitate diferă de tipul mărcii și de numărul claselor Nisa.

 

Totodată este util de reținut că taxele de înregistrare OSIM pot fi achitate în tranșe și nu includ onorariile pentru serviciul de înregistrare sau pentru reprezentarea în cadrul altor operațiuni precum opoziție, contestații, opoziții sau răspuns la avizul de refuz provizoriu.

Așadar înregistrarea unei mărci implică costuri de care trebuie să țineți cont mai ales când aveți un buget de administrat.

Un element important pe care trebuie să-l aveți în vedere este faptul că înregistrarea mărcii să fie făcută corect

Tocmai din acest motiv BrandSafe vă pune la dispoziție o echipă formată din profesioniști în domeniul proprietății intelectuale, profesioniști care vor reuși să vă ofere protecția mărcii în modalitatea în care singura entitate care să profite de pe urma investițiilor făcute în construcția brandului să fie a dumneavoastră.

Suntem încrezători că informațiile furnizate v-au fost de folos în conturarea unei imagini despre procesul de înregistrare a unei mărci pe cale națională, iar în momentul în care doriți să demarați procedura, având certitudinea că pașii pe care-i urmați sunt cei corecți pe termen lung, puteți apela cu încredere la o echipă care se va ocupa de toate aspectele înregistrării mărcii dumneavoastră.

 

Scroll to Top