4 pași importanți de care trebuie să țineți cont când înregistrați o marcă.

Pentru a vă putea proteja cu adevărat produsul sau brandul pe care doriți să-le înregistrați, trebuie să urmați 4 pași simpli și esențiali. Fără pregătirea prealabilă esențială, înregistrarea mărcii dumneavoastră se poate transforma într-o risipă importantă de resurse.

Vă prezentăm mai jos etapele de inregistrare marci dupa ordinea importanței:

1. Cercetarea documentară inițială.

Este primul și cel mai important pas pe care trebuie să-l întreprindeți în momentul în care doriți să înregistrați o marcă. Cercetarea documentară prealabilă se realizează prin studierea amănunțită a tuturor piețelor de mărci existente și identificarea clară dacă produsul pe care-l doriți să-l înregistrați este sau nu identic (sau similar) cu o altă marcă înregistrată anterior.

 

Făcând această cercetare într-un mod profesionist în funcție de rezultatul obținut vă puteți organiza strategia pașilor următori în înregistrarea mărcii dorite.

Această cercetare documentară este esențial să fie făcută riguros si profesionist deoarece, ignorându-i importanța riscați să fiți pus în fața unei opoziții sau cereri în anularea mărcii dumneavoastră din partea unui titular de marcă identică sau similară. De cele mai multe ori rezultatul vă va fi potrivnic și se va transforma într-o pierdere a sumelor cheltuite cu înregistrarea mărcii dumneavoastră și de asemenea veți suporta toate cheltuielile făcute de oponenți, cheltuieli care pot ajunge la sume destul de mari.

Avantajele unei cercetări documentare inițiale temeinice vă vor asigura că produsul sau brandul pe care doriți să-l înregistrați este unic și nu se aseamănă cu alte mărci înregistrate și că șansele să fiți pus în fața pierderii unei opoziții sunt minime.

Este extrem de important să știți de la început care sunt clasele Nisa pe care marca dumneavoastră va fi înregistrată, deoarece trebuie să știți cu siguranță care este domeniul în care marca dumneavoastră va beneficia de înregistrare și protecție.

De asemenea, pentru a evita costuri ulterioare făcute cu o nouă înregistrare de marca pe alte clase Nisa, ar fi bine să încercați să faceți strategia de protecție a mărcii dumneavoastră pe termen lung luând în considerare și dezvoltarea viitoare a afacerii dumneavoastră.

O atribuire atentă și profesionistă a claselor Nisa încă de la început, vă poate scuti de multe neplăceri care pot interveni în cadrul procesului de obținere a protecției juridice a mărcii dumneavoastră.

inregistrare marci

2. Înregistrarea propriu zisă a mărcii și managementul procesului de înregistrare

Procedura de înregistrare efectivă trebuie făcuta cu o atenție sporită de către un personal calificat deoarece odată înregistrata marca dvs nu poate suferi modificări decât în situații excepționale și limitativ prevazute de lege.O data ce produsul dvs a fost depus spre înregistrare, acesta poate fi asediat de acțiuni diferite ale terților sau chiar a oficiului tarii sau regiunii unde doriți să efectuați înregistrarea, acțiuni pe care fără un ajutor profesionist nu le poți surmonta.

3. Monitorizarea mărcii după înregistrare.

Ulterior, în momentul când marca dumneavoastră a fost înregistrată, apare a doua cea mai importantă etapă din existența unei mărci, etapă care se va întinde pe întreaga existență a mărcii dumneavoastră.Considerată un adevărat sistem de protecție, monitorizarea mărcii dumneavoastră trebuie să fie efectuată de o echipă calificată și echipată cu instrumentele necesare în căutarea, identificarea și atacarea concurenței (mărci identice sau similare înregistrate ulterior), evitând astfel ca toată munca, tot efortul și toți banii investiți în înregistrarea mărcii, să nu fie irosiți, pentru ca altcineva să poată beneficia de renumele pe care dvs l-ați construit și în care ați investit resurse importante.

researc inreg

4. Asigură-ți liniștea și lasă înregistrarea mărcii pe mâinile experților de la Brand Safe

Apelând la serviciile noastre veți descoperi că Brand Safe este formată dintr-o echipă de profesioniști care, fiind direct interesați de succesul înregistrării mărcii dumneavoastră, vă vor oferi cele mai bune soluții pentru înregistrarea și protejarea mărcii dumneavoastră

Ai întrebări legate de procesul de înregistrare mărci? Contactează-ne pentru mai multe detalii.

Scroll to Top