Beneficiile înregistrării unei mărci

Înregistrarea unei mărci este întotdeauna o decizie de business foarte importantă pentru afacerea dumneavoastră.

În momentul când dezvoltați o afacere înregistrarea unei mărci este esentială in protecția acesteia. Daca alegeți nu vă înregistrați marca pentru produsul în care investiți sau serviciul pe care il oferiti, atunci altcineva o poate face.

Acest lucru supune imediat afacerea dumneavoastră și produsul pe care-l dezvoltați la un risc și o serie de evenimente neplăcute . Înregistrarea unei mărci vă protejează afacerea și vă oferă instrumentele pentru a împiedica pe cineva să utilizeze semne similare cu ale dumneavoastră, diluând sau chiar sabotând astfel imaginea produsului pe care-l promovați.

Pe măsură ce produsul sau afacerea dumneavoastră are succes, marca în sine începe să dezvolte o valoare intrinsecă, iar potențialii investitori vor evalua dacă v-ați luat protecția legală adecvată pentru a vă proteja marca.

Înregistrându-vă marca puteți acționa împotriva tuturor entităților care au încercat să înregistreze produsul dumneavoastră eliminând astfel riscul unor pierderi financiare însemnate. Înregistrarea unei mărci trebuie făcută cât mai curând posibil.

3 motive pentru care este important să înregistrați o marcă:

 

  1. Evitarea unei schimbări semnificative

Schimbarea numelui unui produs poate fi o sarcină dificilă și costisitoare. După ce ați creat cu succes o reputație bună pentru afacerea dumneavoastră, o schimbare a denumirii poate afecta semnificativ strategia de marketing în vederea reconstruirii unui brand, nemaivorbind de bugetul afacerii dumneavoastră.

Atunci când nu înregistrați ca marca denumirea, imaginea sau simbolul produsului dumneavoastră există întotdeauna riscul ca o altă entitate să o înregistreze și să provoace dificultăți semnificative, probabil încercând să împiedice funcționarea sau extinderea afacerii dumneavoastră sub identitatea actuală.

  1. Creșterea valorii brandului

Din cauza pericolelor indicate, potențialii investitorii vor fi întotdeauna interesați dacă o afacere și-a înregistrat numele, produsele sau serviciile cheie. Înregistrarea mărcii nu numai că sporește securitatea produsului, ci și ajută semnificativ în cazul unei francizări a afacerii, având un impact pozitiv asupra valorii acesteia.

  1. Protecție

Este important să vă asigurați că afacerea dumneavoastă este protejată împotriva atacurilor concurenței. Entitățile neautorizate care utilizează marca fără autorizație vă pot deteriora reputația produsului și afacerii dumneavoastră, dar sunt adesea într-o poziție vulnerabilă din punct de vedere legal putând fi împiedicate să producă daune relativ ușor.

Prin înregistrarea mărcii dumneavoastră, construiți în mod eficient o barieră în jurul mărcii dumneavoastră, ceea ce va îngreuna considerabil orice eforturi de copiere a brandului creat.

Există două avantaje majore în înregistrarea unei mărci.

În primul rând, afacerea dumneavoatră este protejată în mod corespunzător în țările în care vă dezvoltați afacerea sau intenționați să acționați

În al doilea rând, că afacerea dvs. este protejată în toate clasele de servicii sau produse pe care le oferă.

Pentru a începe înregistrarea afacerii dumneavoastra    contactati-ne!

Scroll to Top